Conopidă cu chifteluțe la cuptor
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 conopidă (circa 750 g), 500 g cartofi, 3-4 morcovi potriviți, sare, piper alb, 1 ceapă potrivită, 350 g carne tocată de porc, 2 linguri pesmet, 1 ou, boia dulce, 2 linguri ulei, 2 linguri unt (margarină), 3 linguri făină, 1/4 l lapte, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Conopida se curăță și se desface în buchețele sau se lasă întreagă. Se fierbe circa 30 de minute în apă clocotită cu sare. După circa 10 minute, se adaugă morcovii și cartofii tăiați bucăți. Carnea se amestecă cu ceapa tocată, pesmetul și oul. Se condimentează cu sare, piper și boia după gust. Din compoziția de carne se formează chifteluțe, care se prăjesc circa 5 minute în ulei încins. Se scurg legumele, iar zeama se păstrează. Se scot chifteluțele din tigaie. Se adaugă untul, făina și se amestecă puțin pe foc. Se toarnă treptat 250 ml din apa în care au fiert legumele, apoi laptele, amestecând des. Se fierbe sosul 5 minute până se îngroașă. Se pun conopida, restul de legume și chifteluțele într-o formă de sufleu. Se toarnă sosul și se introduce forma în cuptorul încins, pentru circa 15 minute. Se presară cu pătrunjel tocat și se servește.
|