Conopidă în aluat de susan
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g conopidă, sare, un vârf de cuțit de zahăr, făină, ulei.
Aluatul: 50 g făină, 60 g susan, 80 ml bere, 2 ouă, sare, piper, nucșoară pisată.
Mod de preparare: Conopida se curăță, se spală, se desface în buchețele, care se fierb în apă cu puțină sare și zahăr cca 8 minute. Se lasă apoi să se scurgă în strecurătoare. Se amestecă într-un vas făina, susanul și berea. Se bat cu telul, se adaugă gălbenușurile și albușurile bătute spumă. Se condimentează aluatul cu sare, piper și nucșoară. Buchețelele de conopidă se trec întâi prin făină, apoi prin aluatul de susan și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc, după dorință, cu iaurt și ceapă verde.
|