Conopidă la cuptor (II)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g conopidă, 20 g unt, 25 g făină, 3 ardei, 400 ml lapte, 1/4 linguriță nucșoară. 100 g cașcaval, 25 g pesmet proaspăt pregătit acasă din pâine uscată, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Se desface conopida în buchețele, se spală și se fierbe în apă clocotită 10 minute. Între timp se topește untul într-o cratiță, se adaugă și se călesc ardeii curățați și spălați, cam 5 minute. Se scot ardeii cu spumiera și se dau deoparte. Se toarnă amestecând făina, se rumenește timp de 1 minut, se îndepărtează de pe foc și se toarnă laptele treptat, amestecându-se. Se aduce la punctul de fierbere, amestecându-se, apoi se fierbe mocnit 3 minute
Se adaugă amestecând nucșoara, o parte din cașcavalul ras și se asezonează cu sare și piper. Se scurge conopida și se pune într-o cratiță, se toarnă deasupra amestecul de lapte, se pun deasupra ardeii și se presară cu pesmet, restul de cașcaval. Se dă la cuptorul încins moderat și se lăsa 5 minute, până ce se rumenește ușor la suprafață.
|