Corăbioare cu ciuperci
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 800 g ciuperci de crescatorie (pleurotys), 300 g faina, 300 ml ulei, patrunjel verde tocat, piper, sare, zeama de la o lamaie, o cescuta de apa.
Mod de preparare: Din faina, 200 ml ulei, 5 g de sare si apa, se framanta o coca omogena cat sa fie pufoasa, se inveleste intr-un stergar de in si se lasa la frigider 2-3 ore. Se curata, se spala si se fierb putin timp ciupercile, adaugand in apa clocotita zeama de lamaie si putin untdelemn. Se scurg ciupercile, se taie marunt si se prajesc in untdelemn. Se adauga patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Se scoate aluatul si se intinde pe o planseta o foaie de circa 2-3 mm grosime. Cu un pahar de apa se decupeaza rondele, se pune in fiecare cate o lingurita de ciuperci si se strang usor, dar sigur, marginile. Se aseaza corabioarele intr-o tava unsa cu untdelemn si se dau la cuptor 15-20 de minute.
|