Cordon Bleu
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 400 g carne de vitel sau piept de pui, 90 g sunca fiarta, 60 g cascaval (sau cas olandez cu 40% grasime), 30 g faina, 1 ou, 3 linguri de pesmet, 30 g unt.
Mod de preparare: Pentru Cordon Bleu se ia carne de vitel, dar se poate folosi si de pui si de curcan (piept). Pieptul de pui se spala, se usuca si se taie de-a latul in adancime in asa fel incat sa se formeze un buzunar. Inauntru se pune cate o felie de sunca si una de cascaval. Apoi se inchide deschizatura cu un betisor de lemn mai lung care sa tine carnea inchisa. Carnea se trece prin faina, apoi prin oul batut si la urma prin pesmet.
Se prajeste la foc potrivit in untul incins cam 12-14 minute pe amandoua partile.
Merge foarte bine cu o salata mixta.
|