Cotlet umplut la cuptor
Ingrediente: O bucata de cotlet cu diametru cat mai mare, 250 g carne tocata, o ceapa mica, cateva masline negre, un cabanos, sare, piper.
Mod de preparare: Bucata de cotlet se taie pe lungime in forma de spirala, astfel încât sa obtinem un dreptunghi cu grosime cât mai mică, pentru o suprafată cât mai mare. Se bate cu ciocanul de șnițele, se pune sare și piper și se lasă deoparte.
Se taie ceapa mărunt și se amestecă cu carnea tocată, sare și condimentul preferat. Se așează peste cotletul bătut, la mijloc, jumătate din carnea tocată și cabanosul, care se acoperă cu restul de carne tocată. Marginile rămase libere de la carnea bătuta se ruleaza peste carnea tocată, se leagă cu ață și se dă la cuptor, într-o tavă în care ați pus untură sau ulei.
Se poate servi caldă cu garnitură de cartofi, orez, legume sau rece, ca aperitiv.
|