Cotlete St.Prex
Rețetă tradițională din Elveția
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 cotlete mari de vițel, suc de la 1 lămîie, 2 ouă, 4 felii cașcaval, 2 pere tăiate în două (din compot), roșii (garnitură), făină, pesmet, unt, boia, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Cotletele se bat ușor, se piperează și se stropesc cu zeamă de lămîie, după care se dau prin făină, ou și pesmet (în această ordine). Pesmetul se presează ușor pe carne să adere bine, după care se prăjesc cotletele în unt. Nu se scot din tigaie cînd sînt gata, ci se pune cîte o jumătate de pară pe fiecare cotlet, se presară boia și se pune deasupra cîte o felie de cașcaval. Se acoperă și se ține pe foc mic pînă se topește cașcavalul. Se garnisește cu pătrunjel și roșii.
|