Cotlete cu ceapă verde și usturoi
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 cotlete slabe de porc, 3-4 linguri de faina, 2 oua, 7-8 linguri de pesmet, 6 linguri de unt, sare, piper macinat, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, lamaie pentru decor, 8 fire de patrunjel verde.
Mod de preparare: Se clatesc cotletele si se zvanta intr-un stergar. Apoi se tavalesc prin faina, prin ouale batute si la urma prin pesmet. Se incinge untul intr-o tigaie si se prajesc cotletele pe ambele parti, cate 5 minute fiecare. Se sareaza, se pipereaza. Se pun pe marginea plitei, la cald.
Separat, se curata ceapa verde si usturoiul, li se scurteaza din cozi, ca sa ramana bucati cam de 10 cm lungime, apoi se taie fiecare in doua (pe mijloc). Se calesc in unsoarea in care s-au fript cotletele.
Se pun pe un platou cotletele si legumele calite. In grasimea ramasa, se caleste restul de pesmet si se toarna peste ceapa si usturoi. Peste cotlete se aseaza patrunjelul tocat si cate doua rondele de lamaie.
|