Cotlete de berbec cu sos de ciuperci
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 6 cotlete de berbec, 100 g slanina, 1 cana vin alb, 200 g ciuperci, sare, verdeata tocata, piper, o ceasca ulei, 1 ceapa mare, cimbru, 1 lingura faina.
Mod de preparare: Se spala cotletele, se bat usor cu batatorul si se prajesc in ulei incins; se scot pe o farfurie. Se pregateste sosul de ciuperci: ciupercile se curata de codite, se spala, se toaca si se pun in uleiul in care s-au prajit cotletele. Odata cu ciupercile se pune ceapa tocata marunt si slanina taiata fasii subtiri. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba 15 min. pe foc mic. Cand ciupercile s-au fiert bine, se adauga sare, piper boabe, o cana de vin si faina desfacuta cu putina apa rece. Se continua fierberea si, cand mancarea se poate consuma, se condimenteaza cu cimbru si se pun cotletele in sos. Se mai lasa 15 min. sa fiarba, apoi se trage vasul de pe foc si se presara patrunjel verde tocat.
Se serveste imediat.
|