Crap călugăresc
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg crap, 50 g ceapă, 50 orez, 1-2 linguri de bulion de roșii, 1 legătură de pătrunjel, ulei.
Mod de preparare: Se curăță peștele, se spală, se eviscerează. Ceapa, bine spălată, tocată mărunt, se călește în puțin ulei.
Când începe să prindă o culoare aurie (focul să nu fie tare!) se adaugă orezul spălat, pătrunjelul tocat mărunt, zeamă de zarzavat sau bulion de pește aromat, 1 lingură bulion de roșii. Orezul trebuie să fiarbă încet; când este aproape gata, se pune sare, piper, se lasă să se răcească puțin (orezul nu trebuie să fie zemos, ci bine legat). Se umple peștele cu orezul astfel pregătit, se așază pe varză (acră) călită și se dă la cuptor, după ce l-am uns bine cu ulei.
|