Crap cu legume la cuptor
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg), 2 linguri ulei de măsline, 2 morcovi mari tăiați mărunt, 2 tulpini de țelină taiate rondele, 2 lingurițe bulion, sare, piper proaspăt măcinat, 250 ml apă, 1/2 legătură pătrunjel verde tocat, 1 roșie tăiată felii subțiri, 1 ceapă potrivită tăiată rondele fine.
Mod de preparare: Se curăță peștele, se spală și se șterge pe dinăuntru și pe dinafară cu un șervet umed.
Se încinge uleiul într-o cratiță mijlocie și se călesc morcovii și țelina circa 5 min., amestecând întruna. Se adaugă bulionul, apa, sare și piper și se lasă să fiarbă încet, fără capac, aproximativ 5 min.
Se încinge cuptorul la 210 °C. Se răstoarnă legumele într-o formă termorezistentă, se așează peștele peste ele și se acoperă cu feliile de roșii (ca țiglele). Deasupra, se presară ceapa tăiată rondele, se sărează și se piperează.
Se dă peștele la cuptor și se lasă 30 min. să se pătrundă (este gata când carnea se desface ușor cu furculița).
Se servește fierbinte.
Peștele se dă la cuptor chiar înainte de a-l servi. Legumele, în schimb, se pot prepara cu câteva ore mai devreme și se țin la frigider.
|