Crap cu sos de roșii și ardei kapia
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 700 g roșii, sare, piper, 1 foaie de dafin, 1 crap de circa 1,5 kg, 1 căpățână de usturoi, 1/2 legătură pătrunjel verde, 1 kg ardei kapia, 4 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare: Roșiile tăiate în bucățele și curățate de semințe se dau în clocot, apoi se trec prin sită și se condimentează cu sare, piper și foaia de dafin mărunțită. Peștele se curăță, se eviscerează, se spală și se zvântă bine. Se taie în patru bucăți și se freacă bine cu sare și piper. Ardeii se spală, se curăță de semințe și de nervuri și se taie în fâșii. Se încing într-o tigaie 3 linguri de ulei, se prăjește peștele pe ambele părți, apoi se pune într-o formă de sufleu. Se încinge restul de ulei în tigaie, se adaugă ardeii și usturoiul zdrobit, se călesc și se toarnă peste pește. Se adaugă sosul de roșii și se presară cu puțin pătrunjel tocat. Se rumenește peștele în cuptorul încins circa 20 de minute și, înainte de a-l servi, se presară cu restul de pătrunjel.
|