Crap cu usturoi, roșii și mozzarella
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg crap, 1 căpățână usturoi, 150 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 linguriță cimbru tocat mărunt, 150 g roșii, 150 g mozzarella, 200 g ceapă, 200 g morcovi, 200 g ardei gras, 200 ml supă de legume (instant), sare, piper, 150 g orez.
Mod de preparare: Crapul se curăță, se spală, se taie în bucăți, se sărează și se pune într-o tavă, împreună cu 75 ml ulei, vinul, usturoiul pisat și cimbrul. Se rumenește în cuptorul încins, la foc potrivit. Cu puțin timp înainte de a fi gata, se așază pe fiecare bucată de pește câte o felie de roșie, iar deasupra, una de mozzarella. Se mai lasă la cuptor până se gratinează brânza. Separat, se prepară un sos din ceapa tăiată peștișori, morcovul dat pe răzătoare și ardeiul tăiat julien, care se călesc în restul de ulei. Se sting cu supa de legume, se sărează și se piperează. Se dau câteva clocote și se servește sosul împreună cu peștele și garnitură de orez fiert.
|