Crap la cuptor (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un crap de 1-1,5 kg, 2-3 cepe, cartofi, usturoi, un pahar de vin alb sec, o ceșcuță de ulei, 2 foi de dafin, boabe de piper, bulion de roșii, ulei, sare.
Mod de preparare: Se curăță un crap de 1-1,5 kg, se sărează pe afară și înăuntru, se lasă să stea așa 1/2 oră. Se taie 2-3 cepe felii subțiri (opărite, apoi trecute prin apă rece); se așază crapul în tavă, cu burta în jos, sprijinit de cartofi curățați și tăiați bucăți. Se pun ceapa, un cățel de usturoi, un pahar de vin alb sec, o ceșcuță de ulei, 2 foi de dafin, boabe de piper, bulion de roșii sau un sos de roșii gros. Se unge bine crapul cu ulei, se dă ia cuptor cam o oră. Se unge din când în când cu sosul din cratiță. Dacă scade prea tare înainte de a fi peștele gata, se mai pune puțină apă. Se scoate usturoiul înainte de a servi.
|