Crap la cuptor (III)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un crap de peste 1 kg, 3 cepe, 1 lingură plină cu pastă de roșii, 3 linguri de ulei, 1 pahar cu vin alb, 4 căței de usturoi, 1 foaie de dafin, câteva boabe de piper, sare.
Mod de preparare: Se curăță crapul, se spală, se scurge bine, se sărează pe deasupra și înăuntru, apoi se iasă să stea aproximativ 15 minute. Ceapa, tăiată în felii foarte subțiri, se pune într-o tavă, împreună cu uleiul, pasta de roșii, vinul, sarea, piperul, foaia de dafin și usturoiul. Deasupra se pune peștele întreg, uns cu ulei. Se introduce tava în cuptor. Din când în când, se stropește peștele cu zeama din tavă. După 3/4 oră -1 oră crapul este gata.
Se poate servi cald sau rece.
|