Crap marinăresc
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg crap, 100 ml ulei, 100 grame de ceapă, 200 ml vin roșu, 300 grame de ciuperci, 1/2 kg arpagic, piper, sare, 1 lingură de făină, 1 lingură de ulei, zeamă de pește.
Mod de preparare: Ceapa tocată foarte mărunt se înmoaie în ulei încins (fără să fumege!), fără să se rumenească. Se pune deasupra peștele tăiat în bucăți. Se adaugă vinul roșu, piper și sare. Se unge peștele cu ulei, se acoperă și se dă la cuptor, lăsându-l să se înăbușe, având grijă ca să nu se ardă ceapa.
Când s-a copt bine peștele, se adaugă ciupercile, care au fost mai întâi călite, arpagicul, de asemenea înăbușit și un sos preparat dintr-o lingură de făină prăjită și rumenită, o lingură de ulei, stins cu zeamă de pește, atât cât sosul să rămână potrivit de legat. Se dă la cuptor 5 minute.
Arpagic înăbușit se alege arpagic mic, se taie la vârf și se opărește cu apă clocotită. Se lasă să se răcească, se curăță, se sărează și se pune într-o cratiță acoperită, cu puțin ulei și apă, să fiarbă la foc potrivit.
Se lasă pe foc până când arpagicul se înmoaie și se rumenește puțin (atenție, să nu scadă complet zeama; se completează cu apă și se scutură din când în când vasul).
|