Crap pe varză (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un crap de 1-1,5 kg, o varză acră de mărime mijlocie, un pahar de vin alb sec, sare, ulei, usturoi, roșii, foi de dafin, ienibahar, pătrunjei verde.
Mod de preparare: Se taie o varză acră, de mărime mijlocie, cât mai subțire, ca tăițeii. Se călește cu o lingură de ulei, până se înmoaie, fără să se rumenească. Se așează în tava în care vom coace peștele. Se toamă un pahar de vin alb sec, se adaugă sare, puțin piper, ienibahar, 2-3 foi de dafin. Se așează peștele (curățat, eviscerat, crestat) deasupra, se unge cu unt. Se dă la cuptor; se întoarce peștele pe o parte și pe alta, până prinde o culoare frumoasă.
Se servește cald.
|