Crap pescăresc (I)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg crap, 150 g de ceapă, 150 g de morcov, 150 ml ulei, 2 ardei grași, 1 fir de cimbru, 1 căpățână de usturoi, 2 roșii mici, 50 g de bulion de roșii, 100 ml vin, piper, sare.
Mod de preparare: Crapul tăiat felii se sărează și se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat mărunt, ardei gras tăiat felii subțiri, piper și cimbru. Peștele se unge cu ulei. Se dă tava la cuptor încins și când peștele s-a rumenit, se pune deasupra fiecărei felii de pește câte o jumătate de roșie mică. Se dă la cuptor până se rumenesc roșiile. între timp, se prepară sosul: se călesc în uiei ceapa tocată mărunt și morcovii rași mărunt, se sting cu bulion subțiat cu apă. Se toarnă deasupra zeamă de pește (câteva linguri) și 100 ml vin. Se lasă să dea câteva clocote, se strecoară și se toarnă sosul peste pește. Se mai lasă să dea o dată în fiert, ia cuptor sau pe mașină. La fel se pot prepara și alte feluri de pește.
|