Crap pescăresc (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg crap, 200 ml ulei, 500 g ceapă, 1 kg cartofi, 500 g ardei gras, 100 g de pastă de roșii, 100 ml vin, cimbru, pătrunjel, piper, boia, bulion de pește, sare.
Mod de preparare: Se taie crapul în felii, care se prăjesc în ulei până capătă o culoare aurie. Cartofii, tăiați în bucăți mai mari, rotunde sau triunghiulare, se prăjesc în ulei; după cartofi, se prăjește ușor ardeiul gras tăiat felii subțiri. La urmă se călește ceapa, tocată mărunt, ia care se adaugă apoi pasta de roșii (sau bulionul), vinul, puțină boia dulce, cimbru, pătrunjel, piper, sare și puțin bulion de pește aromat să nu se subtieze mult sosul).
Se așază într-o tavă cartofii, ardeiul gras, sosul cu ceapă, iar deasupra se aranjează peștele.
Peste bucățile de crap se pun felii de roșii (fără pieliță și semințe). Se dă tava la cuptor, lăsând să fiarbă până când sosul scade suficient, iar peștele se rumenește frumos. Se poate pregăti și cu alte feluri de pește.
|