Crap umplut cu cașcaval
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 250 g cașcaval, 200 g unt, 100 ml vin alb, 50 ml ulei, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde.
Mod de preparare: Curățați crapul, îl spălați, îl presărați cu puțină sare și-l lăsați așa. Tăiați bucățele 100 g unt, dați cașcavalul pe răzătoare, presărați puțin piper și le amestecați. Umpleți peștele cu untul și cașcavalul pregătite, îl ungeți cu vinul amestecat cu ulei, îl așezați într-o tavă unsă cu unt și-l dați la cuptor pentru 30 de minute. Din cînd în cînd, îl scoateți și-l mai ungeți cu vin și ulei. Cînd e gata rumenit, așezați peștele pe un platou, puneți deasupra untul rămas tăiat bucățele, presărați verdeața și-l aduceți la masă.
Merge foarte bine alături de garnitură de legume sotate.
|