Crap umplut cu ciuperci și orez (I)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 300 ml vin alb, cimbru, 500 g ciuperci, 400 g roșii, 1 căpățînă de usturoi, 300 g orez, sare, piper, ulei, 1 ceapă, lămîie.
Mod de preparare: Crapul se curăță și se spală. Ciupercile tăiate felii se înăbușesc în ulei, peste care se adaugă orezul, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, cimbru și verdeață. Cu această compoziție se umple peștele, se coase pe burtă și se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă sucul de roșii, vinul, usturoiul și roșiile tăiate pe jumătate. Se ține 40 min. la cuptor. Se servește cald, cu felii de lămîie.
|