Crap umplut cu ciuperci și orez (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 1 ceașcă de orez, 200 g ciuperci conservate, 150 ml vin alb sec, 4 cepe, 1 ardei gras, 50 ml ulei, 50 g unt, sare, piper, lămîie.
Mod de preparare: Peștele se curăță de solzi, se eviscerează, se taie capul, se spală și se sărează. Se lasă să stea o oră la rece.
Cepele și ardeiul tocate mărunt se călesc în ulei încins, apoi se adaugă orezul spălat și scurs. Se călesc împreună pînă cînd compoziția prinde culoare, după care se adaugă 200 ml de apă și se fierbe la foc mic.
Separat, ciupercile tocate mărunt se înăbușă în unt cu sare și piper. Amestecul se toarnă peste orez. Cu această compoziție se umple peștele care se stropește cu vin și se introduce în cuptorul încins, pînă se rumenește.
Se servește cald, cu salată de sezon și cu felii de lămîie.
|