Creier pane
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 750 g creier de porc sau vițel, 2 ouă, 2 linguri de făină, 2 linguri de pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare: Se spală creierul și se pune în apă cu puțină sare să fiarbă la foc mic. Se fierbe în aproximativ 20 min. Se formează spumă care se îndepărtează cu o spumieră. Se scoate și se lasă să se răcească, cât să puteți să-l manevrați. Umblați cu atenție, se rupe foarte ușor.
Se bat ouăle și se amestecă cu făina, pesmetul și puțin piper. Amestecul trebuie să fie un pic mai gros ca aluatul de clătite. Se dă creierul prin acest amestec și se pune la prăjit în uleiul încins. Se prăjește pe ambele fețe până se rumenește frumos.
Se poate servi cu cartofi natur și salată de varză cu mărar.
|