Creieraș
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg creier, 2 cepe mari, 3 linguri ulei dafin, 1 felie lamaie, 2 linguri bulion, 1 lingura vin alb, piper alb, boia dulce, sare, oregano.
Mod de preparare: Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand se auresc, se adauga sarea si boiaua dulce. Se pun apoi creierasii si se da focul mai mic. Peste 5-6 minute se poate amesteca, cu atentie sa nu se zdrobeasca.
Cand sunt aproape gata, se adauga bucatele de lamaie, cu coaja cu tot, vinul, bulionul si foia de dafin. La sfarsit se pune putin oregano si piper.
Se serveste cu muraturi, la micul dejun - pentru cine-l prefera mai exotic - sau la masa de pranz.
|