Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cremă de banane (III)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 200 g zahăr tos, 3 linguri de făină, 700 ml lapte dulce, 2 gălbenușuri, un vârf de cuțit de sare, 2 pliculețe cu zahăr vanilinat, o jumătate de lămîie, 2 banane, 50 g unt, topping de zmeură, fursecuri, mentă.

Mod de preparare: Făina se dizolvă în puțin lapte rece și se lasă într-un castronel. Laptele rămas se pune la fiert la bain-marie.
Se adaugă zahărul tos și sarea, se fierbe și, când a început să clocotească, se toarnă făina dizolvată. Se amestecă bine cu un tel, ca să nu se formeze cocoloașe.
Când compoziția a început să se îngroașe, se adaugă untul și gălbenușurile bătute. Se amestecă bine ca să nu se taie crema și se mai fierbe cinci minute.
Bananele se curăță, se taie în cuburi și se stropesc cu suc de lămîie.
Se scoate oala de la bain-marie, se introduc bananele în crema fierbinte împreună cu zahărul vanilinat și se mixează.
Se lasă să se răcească crema, se toarnă în cupe și se servește cu topping de zmeură și fursecuri.
În cremă se mai pot adăuga și fâșii de mentă tocată.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.