Cremă de ciocolată albă cu lămâie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g ciocolată albă, 1 lămâie, 150 ml smântână, 4 albușuri.
Mod de preparare: Topești ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, amesteci să se răcească puțin apoi încorporezi smântâna. Bați albușurile spumă și le adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de sus în jos ca să nu se lase compoziția. La final, pui treptat coaja rasă și zeama de lămâie și dai crema în cupe la frigider.
Le aduci la masă decorate cu ciocolată dată pe răzătoarea cu ochiuri mari și, opțional, sos de ciocolată.
Atenție: nu adaugi smântâna sau zeama de lămâie imediat ce ai luat ciocolata de pe foc pentru că se taie și n-o mai poți repara ca pe maioneză.
|