Cremă de ciocolată cu fructe
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 200 g zahăr tos, 300 ml smîntînă, 75 g unt, 3 ouă, 500 ml frișcă, 200 g ciocolată neagră, 200 g ciocolată albă, 6 smochine, 4 kiwi, 2 pliculețe zahăr vanilinat, 2 linguri de lichior de ciocolată, sare.
Mod de preparare: Se mixează 250 ml frișcă, se adaugă ciocolata neagră topită, se omogenizează și se ține la cald.
Zahărul tos se caramelizează într-o oală și se amestecă bine cu o lingură de lemn pînă cînd se topește și are o culoare aurie. Zahărul nu se caramelizează mai mult, deoarece devine amar.
Se pune untul tăiat în cubulețe, se lasă la topit, apoi se toarnă smîntîna. Se amestecă, se fierbe două minute și se ia de pe foc.
Într-un bol, se mixează ouăle cu sarea și se toarnă peste ingredientele din oală. Se adaugă crema de frișcă cu ciocolată, lichiorul de ciocolată și se amestecă.
Restul de frișcă se mixează împreună cu zahărul vanilinat și ciocolata albă topită. Două bucăți de kiwi și două smochine se curăță, se taie în bucăți și se amestecă bine cu cele două creme.
Se toarnă alternativ cremele în cupe, se decorează cu restul de fructe tăiate în felii și se introduc la rece.
|