Cremă de ciuperci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ciuperci, 75 g unt, 75 g făină, 100 ml smântână, 500 ml apă, 500 ml lapte dulce, un fir de praz, 2 ardei capia, 3 căței de usturoi, sare, piper, pâine prăjită, pastă de usturoi.
Mod de preparare: Ciupercile se curăță de pieliță, se spală, se scurg de apă și se pun într-un castron. Prazul și usturoiul se curăță de foi, se toacă mărunt și se pun într-un castronel.
Ardeii capia se curăță de semințe și se toacă mărunt. Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o cratiță, se adaugă ciupercile și se călesc până când s-au înmuiat.
Se scot și se pun într-o strecurătoare. Într-o tigaie se toarnă lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă prazul, cubulețele de ardei și usturoiul, apoi se lasă să se călească timp de cinci minute.
Se pune restul de unt și făina diluată cu puțină apă ca să nu se formeze cocoloașe.
Se toarnă laptele și apa și se fierbe până când sosul a început să se îngroașe.
Se adaugă ciupercile, smântâna, sarea și piperul. Se mai fierbe două minute, se oprește focul și se acoperă oala cu un capac.
Se servește cu pâine prăjită, unsă cu pastă de usturoi.
|