Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 linguri cacao, 2 linguri + 100 g zahăr, 1/2 linguriță nucșoară pisată, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 1 linguriță amidon, 80 g ghimbir proaspăt, 50 ml suc de lămâie, 4 foi de gelatină, 1 baton vanilie, 5 gălbenușuri, 250 g frișcă, 8 tablete de ciocolată, fructe zaharisite.
Mod de preparare: Se amestecă bine cacaua cu 2 linguri zahăr, nucșoara și laptele. Smîntîna se înfierbîntă și se adaugă compoziția de cacao, amestecînd cu telul. Se adaugă amidonul dizolvat în puțină apă și se amestecă pînă se leagă sosul. Se fierbe 1-2 minute, amestecînd continuu, se lasă să se răcească, timp în care se mai amestecă din cînd în cînd. Se curăță și se rade fin ghimbirul, apoi se dă în clocot cu restul de zahăr, sucul de lămîie și 50 ml apă. Se fierbe siropul 5 minute pe foc mic, se răcește și se trece prin sită. Gelatina se înmoaie în apă rece. Miezul de vanilie se bate cu gălbenușurile și siropul de ghimbir 10 minute, pînă se formează o cremă omogenă. Se adaugă gelatina dizolvată pe foc mic și se lasă 5 minute la rece. Se încorporează frișca bătută. Se umplu 4 cupe cu cremă de ghimbir, se toarnă puțin sos de ciocolată, apoi se adaugă restul de cremă. Se țin cupele 4-5 ore la rece. Înainte de a servi, se toarnă restul de sos de ciocolată și se ornează cu fructe zaharisite și triunghiuri de ciocolată.
|