Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cremă de mazăre cu slănină prăjită

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg mazare verde proaspata, 2 cepe albe, 2 cartofi, 20 g unt, 1 lingura zahar, 10 frunze de busuioc, 100 ml smantana, 8 felii subtiri de slanina (costita) afumata, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se alege mazarea, se curata cartofii si ceapa si se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se lasa legumele sa se caleasca, amestecand intruna. Se adauga zaharul, busuiocul si 1 l de apa, se sareaza si se fierb foarte incet - cu capac - circa 15 minute. Cand sunt gata fierte, se rastoarna in robotul de bucatarie si se mixeaza, adaugand smantana. Se prajesc feliile de slanina intr-o tigaie unsa cu ulei, se intorc pe ambele parti si, cand s-au rumenit frumos si sunt crocante, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se toarna mazarea in cupe sau boluri, se pun la mijloc feliile de slanina, se presara de jur-imprejur piperul macinat si se serveste imediat.
Slanina afumata poate fi inlocuita cu costita, bacon sau jambon (taiate lamele subtiri si prajite).





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.