Cremă de portocale
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 cana suc de portocale, 3 linguri de suc de lamaie, 2/3 cana zahar praf cernut, 1 lingura praf de gelatina, 1/4 cana de apa, 2 linguri lichior de portocale, 3 albusuri, 3/4 cana de frisca batuta usor.
Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul si se lasa sa stea 10 minute pana ce se dizolva complet. Intr-o craticioara mica se pune putina apa si se presara praful de gelatina. Se asaza craticioara pe baie de aburi, intr-un vas cu apa care fierbe incet, si se amesteca pana ce gelatina se dizolva complet. Se toarna peste sucul de portocale si lamaie, incorporand si lichiorul de portocale. Se amesteca bine, apoi se baga vasul la frigider, lasandu-l pana cand compozitia prinde consistenta albusului de ou nebatut. Se scoate masa de gelatina din frigider si se bate cu furculita pana devine usoara si afanata. Separat, se bat spuma albusurile. Cu o lingura de metal, se amesteca albusurile spuma si frisca batuta usor. Se introduce si amestecul de gelatina cu portocale. Se toarna compozitia in cupe si se garniseste cu feliute de portocale si, eventual, cu putina frisca tare.
|