Cremă picantă de brânză
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 200 g telemea, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 2 ardei iuți (roșii), 4-5 linguri iaurt gros, sare, piper, 2 lingurițe boia dulce, 6 măsline verzi, 4 felii de lămâie.
Mod de preparare: Se pune brânza în apă rece la desărat (circa 2 ore), după care se lasă să se scurgă, se fărâmițează într-un castron și se zdrobește bine cu o furculiță (nu cu mixerul).
Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt, iar ardeii iuți se despică, se îndepărtează semințele și nervurile și se taie fin de tot.
Se amestecă toate cu brânza telemea și se adaugă iaurtul până ce se obține o cremă groasă. Se mai sărează (eventual), se adaugă piper și boia și se pune la rece.
Înainte de-a o servi, crema se garnisește cu jumătăți de măsline și felii de lămâie.
|