Crenvuști cu maioneză
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 150 g maioneză, 4 perechi de cremvurști, 2 linguri vin, tarhon.
Mod de preparare: Maioneza cu muștar, sare și zeamă de lămîie, ca să fie puțin mai picantă, se subțiază cu vinul și se aromează cu tarhonul. Crenvuștii se introduc în apă clocotită (cît să-i cuprindă) și, fără să mai de apa în clocot, se lasă 5-6 minute numai să se înfierbînte. Se servesc imediat fierbinți (fără apă) în vas de porțelan sau Jena, acoperiți, ca să nu se răcească. Sosul se servește din sosieră. Maioneza se poate înlocui cu sos olandez, sos remulad, etc. Cremvurștii se pot servi cu muștar simplu sau cu hrean ras, proaspăt, simplu sau asezonat cu sare, oțet sau zeamă de lămîie, puțin untdelemn sau smîntînă și o linguriță de zahăr.
|