Crenvuști cu sos de smântână
Rețetă tradițională din Ucraina
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g de crenvusti, cateva fire de spaghete, 300 g de ciuperci, o lingura de faina, 0.5 l smantana, 3 linguri apa, cateva fire de marar, sare, piper
Mod de preparare: Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm, prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Se pun la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mic, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.
Se servesc calzi cu piure.
Se pun crenvustii intr-o farfurie si peste ei se pune sosul.
|