Creveți cu fidea și legume
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 pungi legume chinezești, 350 g fasole verde, 1 pachet fidea, 400 g creveți decorticați, 2 ouă, 100 g unt, 200 ml vin alb demisec, 1 morcov, 1 țelină, rozmarin, mărar, sare, piper, 1 lămîie, sos de soia, sos Worchester.
Mod de preparare: Fideaua se pune la fiert în apă cu sare și puțin unt, ca să nu se lipească de oală.
Cînd este fiartă, se pune într-o strecurătoare, se trece sub un jet de apă rece și se scurge.
Se amestecă bine cu ouăle bătute, sarea, piperul și puțin unt. Se pune amestecul în forme de brioșe unse cu unt, se introduc în cuptor și se coc 20-25 de minute.
Se scot din forme și se lasă să se răcească pe un grătar. Legumele chinezești se prăjesc timp de zece minute într-o cratiță cu restul de unt, sare și piper.
Creveții decongelați se fierb cu vinul alb, puțină apă, o crenguță de rozmarin, sarea și piperul. Morcovul și țelina se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică.
Se amestecă bine cu suc de lămîie, sare și piper. Se pun turnulețele pe farfurie, se presară legumele rase și se așază crevetele scurse de vin. Se decorează cu mărar tocat și se servesc.
Se servesc calde, cu sos de soia sau sos Worchester.
|