Creveți cu tofu
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g creveți decorticați, 500 g brânză tofu, 200 g spanac verde, 1 salată verde, 1 legătură de leurdă, 1 ou, 50 g semințe de susan, sare, piper, semințe de chimen, 1 lămâie, sos de soia, mărar, ulei de măsline.
Mod de preparare: Brânza tofu se scurge de zer, se taie în felii subțiri, apoi în pătrate. Se prăjește în ulei încins, se scoate pe un șervet absorbant și se pune într-un castron.
Creveții se țin timp de 10 min. în sos de soia (o lingură), se scot cu o spumieră și se scurg. Se condimentează, se trec prin oul bătut, apoi prin semințele de susan. Se prăjesc în ulei încins până când capătă un aspect crocant, se scot și se pun pe un șervet absorbant.
Spanacul, leurda și salata verde se spală, se scurg de apă și se toacă mărunt. Se pun într-un vas, se condimentează, se toarnă sucul de la lămâie, două linguri de ulei de măsline și mărarul tocat.
Se presară o linguriță de semințe de chimen, se amestecă și se servește alături de crevete și brânza tofu călduță.
În loc de suc de lămâie, se poate folosi oțet de mere.
|