Creveți la grătar cu orez picant
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 450 g creveți eviscerați, 300 g orez, usturoi verde, o ceapă, 250 g roșii cherry, pudră de curry, sare, piper, 100 ml maioneză, o linguriță muștar cu semințe, 50 g unt, ulei de măsline, salată verde, mărar, o lămîie.
Mod de preparare: Usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se topește untul într-o tigaie, se amestecă bine cu usturoiul tocat, sarea, piperul și se lasă să se răcească.
Creveții se stropesc cu suc de lămâie și se lasă să se scurgă pe un grătar. Se trec prin untul răcit, se așază pe grătar și se prăjesc. Se țin circa 10-15 minute, în funcție de dimensiune.
Ceapa se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt. Se încălzesc trei linguri de ulei într-o cratiță, se pune ceapa și orezul spălat. Se călesc câteva minute, se adaugă apă, sare, piper și se lasă să fiarbă. Se toarnă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă orezul.
Cu cinci minute înainte să se oprească focul se presară pudra de curry și se amestecă. Maioneza se amestecă bine cu muștar, sare și piper după gust.
Creveții se servesc calzi, alături de orezul picant, salata verde, roșiile cherry, mărarul tocat și sosul de maioneză cu muștar.
Creveții se pot pregăti și în cuptor, timp de 10 minute.
|