Crochete Bechamel
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Ulei de masline (sau floarea soarelui), trei linguri de faina, lapte (aproximativ jumatate litru), sunca trecuta prin mixer, o conserva de ton sau alta carne trecuta prin mixer, un ou, pan rallado (piine prajita in cuptor sau prajitor si apoi trecuta prin masina), sare.
Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da de pe foc si se adauga laptele amestecind continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se potriveste de sare. Se adauga de asemenea si carnea trecuta prin mixer in prealabil. Totul trebuie sa fie ca o crema moale, pentru ca la rece se intareste. Se lasa intr-o farfurie sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se formeaza cu o lingurita crochete de marimea unor nuci care se trec prin ou bautut si apoi prin pan rallado. Se pot pastra in congelator si apoi se prajesc in ulei.
|