Crochete de orez
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 2 oua, 100 g parmezan, 50 g cascaval de oaie, 200 g faina, 200 ml untdelemn, o lingura de supa de smantana groasa, o lingura de supa de pesmet, o lingurita de nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Puneti sa fiarba orezul in apa sarata. Strecurati-l si dati-l deoparte. Radeti parmezanul si cascavalul. Intr-un castron, bateti ouale ca pentru omleta, apoi incorporati in ele orezul fiert si cele doua feluri de cascaval. Sarati, piperati, adaugati nucsoara, pesmetul si smantana. Amestecati bine compozitia, apoi formati din ea mici crochete. Tavaliti-le prin faina. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti crochetele sa se prajeasca.
Serviti-le fierbinti, acompaniate de o salata de legume.
|