Crochete de orez cu zahăr
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 100 g orez, 3 galbenusuri, 2 linguri seminte de pin, 20 g unt, ulei pentru prajit.
Pentru fiert: 750 ml lapte, 1 portocala, 60 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar tos, 1 varf de cutit sare.
Pentru pane: 2 oua, 4 linguri faina, 5 linguri pesmet.
Mod de preparare: Spalati portocala cu apa fierbinte si taiati cu un cutit ascutit o bucata de coaja cat mai lunga.
Fierbeti orezul 5 minute intr-o oala cu apa clocotita, scurgeti-l, varsati apa din oala si puneti inapoi orezul impreuna cu coaja de portocala, zaharul tos, zaharul vanilat, laptele si sarea. Puneti-l pe foc si dupa ce da in clocot, lasati-l sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 30 de minute.
Luati-l de pe foc, incorporati repede untul si galbenusurile si cand s-a racit adaugati si semintele de pin si tineti-l doua ore la frigider.
Puneti in trei farfurii adanci: faina, ouale batute cu 2 linguri de apa si pesmetul si incingeti uleiul intr-o tigaie.
Formati din orez crochete, dati-le prin faina, ou si pesmet si prajiti-le, pe rand, in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Pudrati-le cu zahar tos si serviti-le imediat.
|