Crochete de pește
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 ouă, doi căței de usturoi, 4 felii de pâine, 500 g fileuri de pește, o ceapă, 250 ml lapte dulce, 3 linguri de mălai, o linguriță de semințe de chimen, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, coriandru, oregano, o salată verde, o lămâie, pesmet.
Mod de preparare: Fileurile de pește se spală, se curăță de oase și se toacă mărunt. Se pun într-un castron, se acoperă cu folie de plastic alimentar și se introduc la rece.
Ceapa și cățeii de usturoi se curăță de foi și se toacă mărunt. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, apoi se storc și se pasează cu o furculiță.
Peste peștele din castron se pun pâinea pasată, ceapa și usturoiul. Se presară mălaiul, chimenul pisat, sarea și piperul după gust. Se adaugă coriandru, două ouă și se amestecă.
Din pasta obținută se formează crochete care se dau prin oul rămas, amestecat cu sare și piper, apoi prin pesmet.
Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o paletă și se pun pe un platou tapetat cu șervețele absorbante.
Se servesc calde sau reci, stropite cu suc de lămâie și presărate cu verdeață tocată, alături de frunze de salată verde.
Coriandrul se poate înlocui cu oregano.
|