Crochete de porumb
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 știuleți de porumb (cca 400 g), supă de legume (instant), 70 g unt, 160 g făină, 600 ml lapte, sare, piper, un vârf de cuțit de nucșoară, 4 gălbenușuri, 2-3 ouă, 150-175 g pesmet.
Mod de preparare: știuleții de porumb se curăță, se spală și se fierb în supă de legume 20-25 de minute. Se scurg, se pun într-o tavă și se usucă în cuptorul încins. Se curăță apoi boabele de pe știuleți. Se încinge untul într-o cratiță, se adaugă 60 g făină și se amestecă puțin, fără a o lăsa să se rumenească. Se stinge cu lapte și se lasă sosul să fiarbă la foc moderat; se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se ia cratița de pe foc și se adaugă gălbenușurile, amestecând rapid, până se omogenizează sosul. Se adaugă boabele de porumb și se lasă compoziția să se răcească. Se modelează apoi crochete, care se dau prin restul de făină, prin ouăle bătute și prin pesmet. Se prăjesc crochetele în ulei încins și se servesc cu ghiveci de legume.
|