Crochete din ouă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3-4 ouă fierte tari, o lingură cu smîntînă groasă (50 ml), o linguriță cu vîrf de pătrunjel tăiat mărunt, un vîrf de cuțit de piper, 1/2 linguriță de sare fină, un ou crud, 100 g franzelă, 30 g unt sau untdelemn, 20 g făină, o ceapă mică.
Mod de preparare: Ouăle fierte, tăiate cît mai mărunt, se amestecă cu oul crud, franzela fără coajă, muiată bine în apă rece și stoarsă, smîntînă, ceapa tăiata mărunt și călită un minut în unt sau untdelemn, piperul, sarea, făina și pătrunjelul se amestecă bine. Se ia cîte o linguriță cu vîrf din compoziție și se formează crochete care, apoi, se trec bine prin făină și se prăjesc. Se păstrează calde pe un vas cu apă fierbinte. Se servesc cu soteuri calde de legume: morcovi, spanac, cartofi, mazăre, etc., sau cu mîncare de legume fără carne sau numai cu sosuri de roșii sau măcriș, piure de spanac etc., ca fel întîi sau ca fel doi, după supă sau ciorbă.
|