Crostini cu ficăței de pui
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g ficăței de pui, 1 ceapă, 40 g unt, 1/8 l vin alb, 50 g pastă de tomate, 1/4 l zeamă concentrată de pui (Knorr+apă), 30 g sardele (din conservă), 60 g capere, sare, piper.
În plus: 8 felii de pîine albă, 1 cățel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel verde.
Mod de preparare: Se spală ficățeii, se zvîntă și se toacă mărunt. Ceapa tăiată cubulețe se prăjește în untul încins. Se adaugă ficățeii, se prăjesc, se sting cu vin și se lasă în continuare pe foc, pînă ce se evaporă lichidul. Se încorporează pasta de tomate, se toarnă zeama de carne și se lasă să fiarbă încet circa 5 minute.
Se adaugă sardelele și 40 g de capere tăiate mărunt și se gustă de sare și piper.
Se pune compoziția pe feliile de pîine pregătite (rumenite, stropite cu ulei și frecate cu usturoi) și se garnisesc cu pătrunjel verde și caperele rămase.
|