Crostini cu piure de vinete
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 vînătă, zeama de la 1/2 lămîie, 1 ardei gras, 1 cățel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 cățel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, busuioc.
Mod de preparare: Se coace vînăta, se curăță de coajă, se toacă ceva mai mare și se stropește cu zeamă de lămîie. Ardeiul curățat se taie cubulețe, iar usturoiul se curăță de coajă. Se face un piure (în mixer) din vinete, ardei și usturoi, se adaugă uleiul și se gustă de sare.
Se acoperă feliile de pîine pregătite (rumenite, stropite cu ulei și frecate cu usturoi) cu un strat de piure de vinete și se presară cu busuioc.
|