Cubulețe de tortilla cu măsline
Rețetă tradițională din Spania
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 700 g cartofi nesfărîmicioși, 2 cepe, 1 ardei gras roșu, 3 linguri ulei de măsline, 6 ouă, sare, piper negru, 8 măsline verzi și 8 negre (fără sîmburi), 16 fire rozmarin.
Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie felii, iar ceapa și ardeiul - spălate și curățate - se taie cubulețe. Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon și se prăjesc cartofii pînă ce se rumenesc frumos, după care se adaugă ceapa și ardeiul și se lasă și ele să se călească puțin.
Separat, se bat ouăle, se condimentează bine, se toarnă peste cartofi și se lasă să se întărească, aproximativ 5 minute, cu capac. Se răstoarnă tortilla pe o farfurie, se lasă să alunece din nou în tigaie și se prăjește 5 minute și pe partea cealaltă.
Se scoate tortilla pe un fund de bucătărie, se lasă să se răcească, se taie în 16 cuburi și se înfig în fiecare cub cîte o măslină și un firicel de rozmarin.
|