Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cuș-cuș cu caracatiță
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g cuș-cuș, 500 g pui de caracatiță, 700 g roșii, un ardei iute, o ceapă, 200 g spanac, 100 g ruccola, o lingură de oțet, sare, piper, salată de sfeclă roșie, ulei.

Mod de preparare: Cuș-cuș-ul se pune într-un vas și se toarnă apă fierbinte peste el, cât să-l depășească cu două degete. Se acoperă cu o farfurie, se lasă la umflat, apoi se amestecă bine cu o lingură de ulei, piper și sare.
Puii de caracatiță se spală și se pun într-un castron împreună cu oțetul și apă cât să le acopere. Se lasă timp de 20 de minute, apoi se lasă la fiert în apă fierbinte. Ceapa se toacă mărunt.
Ardeiul iute se curăță de semințe și se toacă cubulețe. Spanacul se curăță de codițe, se spală și se pune într-un castron alături de frunzele de salată spălate. Roșiile se curăță de pieliță și se toacă.
Într-o cratiță se încing patru linguri de ulei. Se adaugă ceapa și ardeiul, se călesc timp de cinci minute, apoi se adaugă roșiile.
Se lasă să fiarbă zece minute, se pune spanacul tăiat în fâșii și frunzele de ruccola. Se adaugă o cană cu apă și puii de caracatiță. Se fierbe timp de 15-20 de minute la foc mediu, apoi se pune peste cuș-cuș.
Se servește alături de salată de sfeclă roșie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.