Deliciu cu brânză de vaci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 2 lingurite de coaja rasa de lamaie, 3 oua, 200 g branza de vaci grasa, 100 g frisca groasa, 250 g piscoturi, 4 linguri de zahar, 3 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri coniac, 200 ml ness cafe rece.
Mod de preparare: Amestecati cafeaua cu coniacul si puneti-le la rece. Separati albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, puneti galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat si amestecati-le cu robotul electric. Adaugati coaja de lamaie rasa.
Incorporati usor branza de vaci si frisca, luandu-le pe rand cu o lingura. Bateti albusurile spuma si adaugati-le cu grija in compozitie.
Intr-un platou dreptunghiular si ingust, puneti jumatate din piscoturi si umeziti-le cu jumatate din amestecul de cafea cu coniac. Varsati deasupra jumatate din amestecul de crema de branza.
Puneti al doilea rand de piscoturi, stropiti cu cafeaua si coniacul ramase si intindeti restul de crema. Pudrati din belsug cu praf de cacao. Puneti prajitura cel putin doua ore la frigider.
|