Deliciu cu nuci și sos de ciocolată și cafea
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 300 g sîmburi de nucă, 100 g ciocolată neagră amară, 4 gălbenușuri, 1 lingură cacao pudră, 150 g zahăr, 1 lingură zeamil (Maizena).
Pentru sos: 200 g ciocolată neagră amară, 150 ml cafea tare, 200 ml frișcă nebătută.
Mod de preparare: Puneți deoparte 12 sîmburi de nucă și măcinați-i pe ceilalți. Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o pe foc împreună cu laptele să se topească.
Frecați separat gălbenușurile cu zahărul pînă ce se albesc, adăugați zeamilul și continuați să amestecați încă un minut.
Încingeți cuptorul la 150 grade C.
Cînd s-a topit ciocolata, amestecați-o bine și turnați-o peste gălbenușuri, continuînd să bateți compoziția cu telul pînă ce devine omogenă. Adăugați nuca măcinată și amestecați.
Turnați crema într-o formă pătrată unsă cu unt, dați-o la cuptor și lăsați-o să se coacă 25 de minute. Lăsați-o apoi să se răcească 5 minute și scoateți-o din tavă.
Rece, pudrați-o cu cacao, puneți-o pe un platou și decorați-o cu cei 12 sîmburi de nucă puși deoparte.
Cînd serviți prăjitura, preparațti sosul: lăsați să se topească ciocolata ruptă bucăți în cafeaua concentrată, amestecînd întruna. Adăugați frișca nebătută, continuînd să amestecați pînă ce sosul devine omogen. Luați-l de pe foc, turnați-l - călduț - într-o cupă și serviți-l împreună cu prăjitura.
|