Dobos usor
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: Blatul: 10 albusuri si galbenusuri, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita rom.
Crema: 8 oua, 8 lingurite zahar, fulgi de ciocolata, un pachet unt, 1-2 lingurite rom.
Mod de preparare: Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.
Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor.
Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi.
Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.
|